Magnesium olie spray ervaringen: 10 Tips voor het beste resultaat

magnesium olie spray ervaringen Himalaya magnesium
Leestijd: 6 minuten

Via via werd ik gewezen op de ervaringen en voordelen van magnesium olie spray. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar. Ik heb gekozen voor de magnesium olie van Himalaya magnesium, omdat deze van de hoogste kwaliteit is (Food kwaliteit) en zonder toevoegingen van schadelijke stoffen is. Himalaya magnesium is een relatief nieuwe speler in de magnesium markt. Hun producten zijn zeer zuiver en 100% natuurlijk en geschikt voor alle doelgroepen en leeftijden.

Mijn magnesium olie spray ervaringen + uitleg en tips!

Magnesium olie schijnt goed te werken bij spierpijn, spierkramp en ook rusteloze benen. Laten we eens kijken of dit bij mij ook werkt in deze magnesium olie spray ervaringen review.

Ik heb dus een voordeelpakket van Himalaya magnesium olie spray 200 ml + 1kg Himalaya magnesium vlokken (voor in bad) besteld en zal mijn ervaring met de magnesium producten in dit artikel delen.

Wat is magnesium olie spray?

Het wordt magnesium olie genoemd omdat het olie-achtig aanvoeld maar eigenlijk is het geen echte olie. Himalaya magnesium olie bestaat namelijk uit 31% natuurlijk Himalaya magnesiumchloride en zuiver bronwater uit het Himalaya gebergte in Tibet.

De magnesium olie zit in een 200 ml plastic flesje (doorzichtig) met een sprayer. Het voelt niet zwaar en is daarom denk makkelijk mee te nemen naar de sportschool of op reis, etc.

Wat doet magnesium olie voor je lichaam?

De magnesium olie wordt opgenomen door de huid. Dit noem je de transdermale methode.
De magnesium dringt door tot de cellen in de spieren en draagt o.a. bij aan een betere doorbloeding in de spieren en zorgt voor ontspanning. Dus vooral bij spierkramp en rusteloze benen.

Heeft magnesium nog meer voordelen?

Ongeveer 60% van het magnesium bevindt zich in onze botten. De rest bevindt zich in de spieren, weefsels en lichaamsvocht, waaronder ook het bloed.  Elke lichaamscel heeft magnesium nodig om te functioneren.

Hieronder een kleine greep uit de vele voordelen van magnesium:

 • Magnesium is in ons lichaam betrokken bij meer dan 300 processen
 • Magnesium zet voedingsstoffen om in natuurlijke energie.
 • Magnesium helpt bij de productie van eiwitten uit aminozuren.
 • Magnesium is een onderdeel van de aanspanning en ontspanning van spieren.
 • Magnesium helpt bij de regulatie van neurotransmitters, die seintjes sturen in je hersenen en zenuwstelsel.

Magnesium is zeer belangrijk voor ons lichaam en krijgen we te weinig binnen via onze hedendaagse voeding. Meer dan 50% van de wereldbevolking krijgt dagelijks minder magnesium binnen dan aanbevolen. Een magnesiumtekort ligt op de loer. Maar wat zijn magnesiumtekort symptomen en oorzaken daarvan?

Hoe moet je magnesium olie gebruiken?

Magnesium olie kun op veel plekken sprayen zoals; je buik, benen, armen, kuiten, rug en onder de voetzolen. Bij normaal gebruik is het 1 spray Himalaya magnesium olie per 10 kg lichaamsgewicht. Dus weeg je 70 kg dan gebruik je 7 sprays per dag. In de gebruiksaanwijzing staat maximaal 14 sprays per dag.

De magnesium olie sprayen op de huid en licht inmasseren. 10 tot 20 minuten laten inwerken.

Welke magnesium olie spray gebruik ik?

Ik gebruik Himalaya magnesium olie spray en deze is verkrijgbaar in een 100 ml en 200 ml sprayfles en deze kun je weer navullen met de Himalaya magnesium olie 500 ml of 1000 ml navulfles.

Magnesium olie spray ervaringen met 100 ml en 200 ml fles van Himalaya magnesium
Himalaya magnesium olie 500 ml
Himalaya magnesium olie 1000 ml

Himalaya magnesium olie spray voor-en nadelen

 • 100% natuurlijke magnesium olie.
 • Handige sprayfles van 100 ml en 200 ml.
 • Sprayer verstuift goed.
 • Bezit een afsluitbaar dopje.
 • Gebruiksaanwijzing op het etiket.
 • De magnesium olie smeert makkelijk uit.
 • Geurloos.
 • Wordt snel door de huid opgenomen voor dagelijks gebruik.
 • Magnesium olie plakt een beetje.

Mijn magnesium olie spray ervaringen

Mijn eerste ervaring met magnesium olie is goed bevallen. Ik was benieuwd of magnesium olie helpt bij spierkramp. Ik sport regelmatig en gebruik de magnesium olie voor- en na het sporten.

Mijn schema bij het sporten.

 • Eerst doe ik een warming-up. Als je gaat beginnen met hardlopen of een andere sport: doe altijd eerst een warming up.
 • Als mijn spieren lekker opgewarmd zijn spuit ik 1 spray magnesium olie op mijn bovenbeen en 1 spray op mijn kuit. Dit voor beide benen. Lekker goed uitsmeren.
 • Tijdens het sporten beide kuiten 1 spray.
 • Na het sporten spuit ik 1 spray magnesium olie op mijn bovenbeen en 1 spray op mijn kuit. Dit weer voor beide benen. Weer goed uitsmeren en licht inmasseren.

Tijdens het sporten zweet je en verlies je weer magnesium, dus is het verstandig om ook tijdens het sporten magnesium olie te gebruiken.

Hoe lang duurt het voordat de magnesium olie gaat werken?

Bij mij merkte ik het na een paar dagen langzaam dat de magnesium olie zijn werk ging doen. In het begin prikte het een beetje (kan bij voor ieder persoon anders zijn) maar na een paar dagen werd dat minder en nu voel ik het helemaal niet meer. Ik wilde gewoon doorzetten.

Minder spierkramp na het sporten

Ik merk nu dat ik minder last heb van spierkramp na het sporten. Het is belangrijk om het gebruik van magnesiumspray vol te houden om zo een magnesiumspiegel op te bouwen. Dus denk niet na 1 keer gebruik, en je merkt niets, dat het niet helpt.

Op internet lees je veel dat je het gebruik van magnesiumolie rustig moet opbouwen.

Magnesium olie spray ervaring vs magnesiumpil

Ik vind het gebruik van magnesium olie en magnesium zout (in bad) makkelijker en fijner dan het slikken van een magnesiumsupplement. Je sprayt het gemakkelijk op je armen, benen of waar je het ook wilt aanbrengen en masseert het in en laat het 10 minuten inwerken. Maar dat is mijn mening.

10 tips voor het gebruik van magnesium olie spray

 • Zorg bij een eerste gebruik van de sprayfles dat je de sprayer goed vastdraait zodat hij niet kan lekken.
 • Komt er eerst niets uit? Druk dan je duim stevig tegen het spray-oogje en schud het flesje heen en weer. Zo bouw je druk op in het steigerbuisje aan de binnenkant van het flesje en is de kans groot dat er nu wel wat uitkomt als je sprayt.
 • Verdeel het aantal sprays over de dag.
 • Spray de magnesium olie op het gewenste gebied en wrijf het in met zachte massagebewegingen.
 • Een tip is om in het begin eerst bijvoorbeeld je armen en benen nat te maken voordat je gaat sprayen. Dan kan het minder prikkerig aanvoelen.
 • Laat de magnesium olie zeker 10 minuten inwerken.
 • De magnesiumolie is geurloos en gemakkelijk af te wassen met water.
 • Als je de magnesium olie na het drogen op de huid onprettig vind, kun je het gewoon met water afgespoelen.
 • Neem de sprayfles mee naar het werk, sportschool of op reis (mag als handbagage mee).
 • Vergeet niet een navulfles te bestellen om de sprayfles weer bij te vullen.

Details van mijn ervaringen

Gebruikservaring: de magnesium olie spray vind ik gemakkelijk om mee te nemen. Het dopje sluit goed af en lekt niet in mijn tas. Ik neem hem mee naar mijn werk en naar de sportschool. Op mijn werk smeer ik in de pauze vooral mijn armen in en tijdens het sporten ook mijn benen, kuiten en buik. Je moet wel opassen met je kleren als je magnesium olie gebruikt.
Sprayen: de magnesium olie spray doet het goed. Er komt genoeg magnesium olie uit als je sprayt. Sluit de sprayer wel altijd af met het dopje.
Smeren: de magnesium olie smeert fijn uit. Ik merk dat mijn huid de magnesium olie goed opneemt. In het begin kan het een beetje prikken maar naar mate je het langer gebruikt wordt het minder. Vaak zorg ik dat ik mijn armen en benen eerst een beetje vochtig maak voordat ik de magnesium olie aanbreng.
Werking: ik merkte vaak dat ik na het sporten of hardlopen last had van spierspanning en krampen.
Een sportfysio in de sportschool informeerde mij over het gebruik van magnesium. Ik moet zeggen dat ik na 2 weken echt verschil voel met de ontspanning van mijn spieren en ik merk dat ik meer energie krijg en zo thuis mijn conditie kan opbouwen (hardlopen).

Lees ook

Beste magnesiumolie (2023): Test en 3 aanbevelingen

Mijn dagelijks gebruik van magnesium olie spray

Aantal sprays dagelijks gebruikOchtendMiddagAvond
Maandag323
Dinsdag (Wandelen)324*
woensdag (Sportschool)346*
Donderdag323
Vrijdag323
Zaterdag (Hardlopen)6*23
Zondag323
* Meer sprays tijdens het sporten en bewegen.

En ’s avonds lekker een magnesium voetenbadje

Ik neem 2x in de week ’s avonds een magnesium badzout voetenbadje. Dan zit ik lekker voor de tv, heerlijk ontspannend! Ik doe een halve soepkom met Himalaya magnesium badzout in een teil met water (beetje warm maken, maar niet te heet!) en dompel daar lekker 20-30 minuten mijn voeten in. Ik slaap er lekker ontspannen door.

Voor een voetenbadje kun je ook Epsom badzout gebruiken. Epsom zout is een magnesiumsulfaat en wordt ook wel bitterzout genoemt. Lees hier meer over de voordelen van een Epsom zoutbad voor spierherstel.

Conclusie

Mijn magnesium olie spray ervaring is dat je op een makkelijke manier je magnesiumniveau kan oppeppen. De sprayfles is makkelijk in gebruik en kun je overal meenemen (mits je wel zorgd dat je de spraydop goed vast draait).

In het begin prikte de magnesium olie een beetje op mijn huid maar na verloop van gebruik verdwijnt dat. De magnesium olie smeert goed uit en trekt snel in. Verdeel de sprays over de dag en sport je veel dan kun je ook gerust meer sprays gebruiken.

Tip is ook om na het douchen te sprayen. Dan staan je porien lekker open.

De magnesium olie spray helpt mij voor spierontspanning, veel minder spierkramp na het sporten en meer energie.

Veel gestelde vragen over magnesium olie

Magnesium kan bij normaal gebruik geen kwaad als je je gewoon aan de aanbevolen gebruiksaanwijzing houd. Je lichaam neemt op wat het nodig heeft.

Magnesium olie draagt o.a. bij aan de normale werking van spieren. Magnesium olie ontspant de spieren (ook bij onrustige of etalage benen) en haalt de natuurlijke energie houd je voeding. De magnesium dringt door de huid direct in de cel. Magnesium is betrokken bij wel meer dan 300 processen in ons lichaam. Dus mijns inziens is dit mineraal heel goed voor je gezondheid.

Magnesium olie is bijzonder geschikt om snel en effectief magnesium via de huid te laten opnemen. De beste plekken hiervoor zijn de voeten, oksels, buik en armen en benen. Je kunt ook de magnesium olie aanbrengen op de plekken met kramp of gespannen spieren, om deze te behandelen.

Ik laat de magnesium olie minimaal 10-20 minuten intrekken als ik gesprayt hebt. Daarna spoel ik het af met water. Ik gebruik daarna nog een body-olie om de huid lekker te verzachten en te voeden.

Magnesium olie spray bij Bol.com

100% zuiver en natuurlijk magnesium olie spray voor een snelle opname via de huid en magnesium badzout voor een ontspannen magnesium voetenbad.

Bijbehorende artikelen