Ontdek De 4 Voordelen Van Een HIIT-Trainingsschema Thuis Voor Beginners”

Leestijd: 17 minuten

Ben je klaar om je training naar een hoger niveau te tillen? Ben je klaar om eindelijk resultaten te zien in je fitnessdoelen? Dan is HIIT-training thuis voor beginners misschien een oplossing voor jou! HIIT staat voor High-Intensity Interval Training, een effectieve en efficiënte manier om calorieën te verbranden, spieren op te bouwen en je conditie te verbeteren. Met een eenvoudige workout schema, speciaal ontworpen voor beginners, zul je snel resultaten zien en voelen.

Van Squats tot Lunges, van Jumping Jacks tot Mountain Climbers, we hebben alles wat je nodig hebt om je training naar het volgende niveau te tillen.

Dus trek je sportschoenen aan, pak een handdoek en laten we beginnen!

Hoe je thuis een HIIT-training kunt opzetten voor beginners

Het opzetten van een HIIT-training thuis voor beginners kan soms een uitdaging lijken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. HIIT staat voor High Intensity Interval Training en is een vorm van intervaltraining waarbij je korte, intensieve oefeningen afwisselt met korte periodes van rust. Dit maakt het ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch een efficiënte workout wil doen.

Om een HIIT-training thuis op te zetten, heb je eigenlijk alleen een paar basisbenodigdheden nodig. Een matje, een set gewichtenOpens in a new tab. (of een paar flessen water als je geen gewichten hebt) en een timer of stopwatch. Je kunt ook een app downloaden die speciaal is gemaakt voor HIIT-trainingen. Hiermee kun je verschillende oefeningen vinden en een schema opstellen dat bij jouw fitnessniveau past.

Als je al je benodigdheden hebt, kun je beginnen met het opstellen van een Hiit schema. HIIT-trainingen hoeven niet lang te duren, vaak is 20 minuten genoeg. Begin met een paar minuten warming-up, gevolgd door een paar minuten cardio-oefeningen (zoals springen jacks, high knees, of mountain climbers), gevolgd door een paar minuten krachtoefeningen (zoals squats, push-ups of lunges) en eindigend met een paar minuten stretching. Herhaal dit schema gedurende 20 minuten.

Het is belangrijk om te onthouden dat je de HIIT-trainingen geleidelijk moet opbouwen, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de intensiteit. Start met een paar minuten oefeningen en voeg elke week een paar minuten toe totdat je de gewenste tijdsduur bereikt.

Door het opzetten van een HIIT-training thuis voor beginners, kunt je efficiënte en snelle resultaten behalen en dat lekker thuis.

De voordelen van HIIT-training thuis voor beginners

Dit zijn enkele voordelen van HIIT-training thuis voor beginners:

 1. Ten eerste, het is een efficiënte manier om calorieën te verbranden en vet te verliezen (vetverbranding). Omdat HIIT-trainingen zo intens zijn, verbrandt je meer calorieën in minder tijd dan bij traditionele cardio-oefeningen. Bovendien, omdat HIIT-trainingen zo intens zijn, blijft je metabolisme na de training nog een tijdje hoog, waardoor je nog steeds calorieën verbrandt zelfs nadat je de training hebt voltooid.
 2. Ten tweede, HIIT-workout thuis is geweldig voor het versterken van je hart- en longfunctie. Omdat je zo intensief beweegt, wordt je hart sneller en harder aangezet, waardoor je hart en longen zich moeten aanpassen. Dit kan leiden tot een verbetering van de algehele hart- en longfunctie.
 3. Ten derde, HIIT-trainingen zijn geweldig voor het spieren kweken voor beginners. Omdat je je richt op krachtoefeningen tijdens een HIIT-training, zul je merken dat je spieren groter en steviger worden. Dit kan leiden tot een verbetering van je uithoudingsvermogen en een vermindering van het risico op blessures.
 4. Ten vierde, HIIT-trainingen kunnen je helpen je stressniveau te verlagen. Omdat je zo intensief beweegt, kan dit je endorfine niveau verhogen, waardoor je je gelukkiger en ontspannener zult voelen.

Samenvattend: HIIT-training thuis voor beginners is een efficiënte en effectieve manier om in vorm te blijven, calorieën te verbranden, hart- en longfunctie te versterken, spieren te versterken, en het kan je helpen om stress te verlagen.

Hoe kan ik eenvoudig een HIIT-workout-schema voor beginners voor thuisgebruik opstellen?

Het opstellen van een HIIT-workout-schema voor beginners voor thuisgebruik kan een grote uitdaging zijn. Maar, met een paar eenvoudige stappen, kun je een schema opstellen dat bij je doelen en fitnessniveau past.

(1)De eerste stap is om je fitnessniveau te bepalen. Dit betekent het vaststellen van hoe fit je bent en welke oefeningen je aankunt. Als je net begint is het aan te raden om te beginnen met eenvoudige oefeningen zoals Squats, push-ups, lunges en sit-ups.

Als je al een beetje fit bent, kun je oefeningen toevoegen zoals Burpees, Jumping Jacks en Mountain Climbers.

(2)De tweede stap is om een tijdsduur te bepalen voor je HIIT-training. HIIT-trainingen hoeven niet lang te duren, vaak is 20 minuten genoeg. Je kunt beginnen met een paar minuten warming-up, gevolgd door een paar minuten cardio-oefeningen, gevolgd door een paar minuten krachtoefeningen en eindigend met een paar minuten stretching. Herhaal dit schema gedurende 20 minuten.

(3)De derde stap is om variatie toe te voegen aan je schema. Dit betekent dat je je oefeningen regelmatig wijzigt zodat je lichaam niet gewend raakt aan de oefeningen en jezelf blijft uitdagen. Je kunt ook je oefeningen afwisselen met een ander schema of gewichtenOpens in a new tab. toevoegen aan je oefeningen.

Eenmaal klaar met je schema, is het belangrijk om je progressie/vooruitgang bij te houden. Dit betekent het bijhouden van hoeveel herhalingen je kunt doen of hoeveel gewicht je kunt gebruiken bij elke oefening. Het bijhouden helpt om te zien of je je fitnessdoelen bereikt en welke veranderingen je kunt aanbrengen aan uw schema als dat nodig is.

Samenvattend: Door het opstellen van een HIIT-workout-schema voor beginners, kun je efficiënte en snelle resultaten behalen. Het is belangrijk om te beginnen met een schema dat bij je fitnessniveau past. Daarna kun je variatie toevoegen aan je schema en je vooruitgang bijhouden om je doelen te bereiken.

Wat zijn de beste oefeningen voor HIIT-training thuis voor beginners?

De beste Hiit oefeningen thuis voor beginners zijn die oefeningen die het meest effectief zijn voor het verbranden van calorieën en het versterken van uw spieren. Hieronder staan een paar voorbeelden van oefeningen die u kunt opnemen in je HIIT-schema:

 • Jumping jacks: Dit is een eenvoudige cardio-oefening waarbij je je benen wijd uit elkaar zet terwijl je je armen boven je hoofd heft. Dit is een geweldige oefening voor het versterken van je hart- en longfunctie en het verbranden van calorieën.
 • Squats: Dit is een krachtoefening waarbij je je benen buigt alsof je gaat zitten, terwijl je je armen voor je houdt. Dit is een geweldige oefening voor het versterken van je benen en billen.
 • Push-ups: Dit is een krachtoefening waarbij je je bovenlichaam versterkt door op je handen en tenen te drukken en je borst naar beneden te brengen. Het beste voor beginners is om je aan een push-ups schema te houden.
 • Lunges: Dit is een krachtoefening waarbij je een been naar voren zet en uw knie buigt, terwijl je je andere been achter je houdt. Dit is een geweldige oefening voor het versterken van je benen en billen.
 • Sit-ups: Dit is een krachtoefening waarbij je je bovenlichaam versterkt door je bovenlichaam op te tillen vanaf de grond terwijl je je knieën gebogen houdt.

Het is belangrijk om te onthouden dat je een HIIT-schema geleidelijk moet opbouwen, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de intensiteit. Start met een paar minuten oefeningen en voeg elke week een paar minuten toe totdat je de gewenste tijdsduur bereikt.

Lees hier meer uitleg over deze HIIT training oefeningen.

Samenvattend: De beste oefeningen voor HIIT-training thuis voor beginners zijn jumping jacks, squats, push-ups, lunges and sit-ups. Deze oefeningen zijn effectief voor het verbranden van calorieën en het versterken van je spieren. Het is belangrijk om te beginnen met een schema dat bij je fitnessniveau past en bouw je schema geleidelijk op.

Lees ook

5 voordelen van een Epsom zoutbad voor spierherstelOpens in a new tab.

HIIT-training thuis voor beginners: Hoe blijf je gemotiveerd?

Hiit schema voor beginners

Het behouden van uw motivatie tijdens HIIT-training thuis voor beginners kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen de motivatie te behouden:

 • Stel realistische doelen: Het is belangrijk om realistische doelen te stellen voor je HIIT-trainingen. Dit betekent dat je je doelen op een voor jou haalbare manier moet opstellen en je vooruitgang moet bijhouden. Dit helpt je om te zien hoe ver je bent gekomen en hoe dicht je bij je doelen bent.
 • Maak een schema: Het is belangrijk om een schema te maken voor je HIIT-trainingen. Dit helpt je om te weten wanneer je gaat trainen en hoe lang je gaat trainen. Een schema helpt je om je trainingen te plannen en je motivatie te behouden.
 • Vind een workout-maatje: Het is belangrijk om een workout-maatje te vinden. Dit helpt je om je trainingen te delen en elkaar te motiveren. Ook dit helpt je om je motivatie te behouden.
 • Beloon jezelf: Beloon jezelf voor elke training die je voltooit. Dit geeft jezelf een boost om door te gaan met je trainingen.
 • Verander je routine: Het is belangrijk om je routine af en toe te veranderen. Dit helpt je om uw trainingen interessant te houden en je motivatie te behouden.

Samenvattend: Gemotiveerd blijven voor een HIIT-training thuis voor beginners kan een uitdaging zijn. Door het stellen van realistische doelen, het maken van een schema, het vinden van een workout-maatje, jezelf belonen en je routine af en toe veranderen, kun je je motivatie behouden en je fitnessdoelen bereiken.

Het combineren van krachtoefeningen met HIIT-training voor beginners thuis

Het combineren van krachtoefeningen met HIIT-training voor beginners thuis kan een geweldige manier zijn om je fitnessdoelen te bereiken. Krachtoefeningen zijn essentieel voor het versterken van je spieren, dat weer zorgt voor het verminderen van het risico op blessures.

HIIT-trainingen zijn daarintegen gericht op het verbranden van calorieën en het versterken van de hart- en longfunctie.

Een manier om deze twee te combineren is door een krachtoefening toe te voegen aan elke HIIT-circuit. Bijvoorbeeld, na een paar minuten Jumping Jacks, voeg je een paar herhalingen Squats, Push-ups of Lunges toe. Dit helpt je om je spieren te versterken met beenspier oefeningen en je conditie te verbeteren.

De juiste uitrusting voor HIIT-training thuis voor beginners is noodzakelijk

HIIT-training thuis voor beginners kan een geweldige manier zijn om uw fitnessdoelen te bereiken, maar het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben.

Hieronder staan een paar voorbeelden van uitrusting die je kunt gebruiken tijdens je HIIT-trainingen:

 • Goede sportschoenen: Het is belangrijk om een paar goede sportschoenenOpens in a new tab. te hebben die je voeten ondersteunen en beschermen tijdens de oefeningen.
 • Yoga mat: Een yogamatOpens in a new tab. kan je helpen om je oefeningen comfortabeler te maken en je knieën te beschermen tijdens oefeningen zoals squats en lunges. Lees tips voor als je een Yoga matOpens in a new tab. wilt kopen.
 • Gewichten: GewichtenOpens in a new tab. kunnen worden gebruikt om de intensiteit van je oefeningen te verhogen en je spieren te versterken. Je kunt beginnen met lichte gewichten en daarna steeds zwaardere gewichten toevoegen naarmate je fitter wordt.
 • Fitness tracker: Een fitness trackerOpens in a new tab. kan je helpen bij het bijhouden van je progressie en het bijhouden van je hartslag, stappen en calorieverbruik. Er zijn hier hele goede gratis apps voor op je telefoon. Oh, en om ervoor te zorgen dat je je telefoon niet in je handen hoeft te houden tijdens het lopen, is een running beltOpens in a new tab. ideaal.
 • Muziek: Het beluisteren van muziek waar jij van houd kan je helpen om je motivatie te behouden tijdens je trainingen.

Samenvattend: Om het meeste uit je HIIT-training thuis voor beginners te halen, is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben.

Goede sportschoenen, yogamat, gewichten, fitness tracker en de juiste muziek zijn enkele belangrijke items die je kunt gebruiken om je trainingen comfortabeler en effectiever te maken.

HIIT-training thuis voor beginners: hoe je je vooruitgang kunt bijhouden

Een van de grootste voordelen van HIIT-training thuis voor beginners is de flexibiliteit die het biedt. Je hoeft je niet aan een bepaalde tijd of locatie te houden en je kunt je trainingen inplannen wanneer het jij dat wilt. Dit is vooral handig voor mensen met drukke schema’s of voor degenen die moeite hebben om naar een sportschool te gaan.

Daarnaast, HIIT-training thuis uitvoeren kan ook comfortabeler zijn, vooral als je je onzeker voelt over je fitnessniveau of je uiterlijk.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het oordelen van andere mensen in de sportschool of over het gebruik maken van fitnessapparaten waarvan je niet zeker weet hoe ze werken.

Samenvattend: De flexibiliteit en privacy zijn twee van de grootste voordelen van HIIT-training thuis voor beginners. Je kunt zelf je trainingen plannen wanneer het jou het beste uitkomt.

Wat is het verschil tussen HIIT-trainingen en Circuit training voor beginners?

HIIT-training (High Intensity Interval Training) en Circuit training zijn beide vormen van intervaltraining, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

HIIT-trainingen zijn gericht op het verhogen van de hartslag en het verbranden van calorieën door middel van korte perioden van zeer intensieve oefeningen gevolgd door korte perioden van rust of lage intensiteitsoefeningen. HIIT-trainingen zijn meestal gericht op de cardiovasculaire fitness en worden vaak gedaan met oefeningen zoals sprints, jumping jacks en burpees.

De Circuit training, daarentegen, richt zich op het versterken van spieren en het verhogen van de uithoudingsvermogen door het uitvoeren van een reeks van verschillende krachtoefeningen achter elkaar zonder rust. De oefeningen in een circuit training zijn vaak gericht op specifieke spiergroepen, zoals borst, rug, benen en armen.

Samenvattend: HIIT-trainingen zijn gericht op het verhogen van de hartslag en het verbranden van calorieën, terwijl Circuit training gericht is op het versterken van spieren en het verhogen van uithoudingsvermogen. Beide vormen van trainingen zijn geschikt voor beginners, maar het hangt af van je fitnessdoelen welke van de twee het beste voor jou zal zijn.

Beste Tips en trucs voor een thuis HIIT-training voor beginners

 1. Zorg voor een goede warming-up: Voordat je begint met uw HIIT-training, is het belangrijk om je lichaam op te warmen. Dit kan bestaan uit een paar minuten joggen op de plaats of een paar minuten matige cardio-oefeningen.
 2. Begin met een lage intensiteit: HIIT-trainingen zijn zeer intensief, dus het is belangrijk om het geleidelijk op te bouwen. Begin met een lage intensiteit en verhoog geleidelijk de intensiteit naarmate je fitter wordt.
 3. Maak een schema: Maak een schema voor je HIIT-trainingen en probeer dit te volgen. Dit helpt je om je trainingen regelmatig te doen en je progressie bij te houden.
 4. Gebruik lichaamsgewicht oefeningen: Je hoeft geen dure gewichten of fitnessapparatuur te hebben om HIIT-trainingen te doen. Gebruik je eigen lichaamsgewicht voor oefeningen zoals push-ups, squats en lunges.
 5. Vind een workout-maatje: Het is altijd gemakkelijker om je trainingen te voltooien als je iemand hebt om je te motiveren. Zoek een workout-maatje of vraag iemand om je te begeleiden bij je trainingen.
 6. Luister naar je lichaam: Belangrijkste is om te luisteren naar je lichaam. Als je je moe of ziek voelt, neem dan een rustdag. Ook als je pijn ervaart, stop dan met de oefening en ga naar een arts als de blessurepijn aanhoudt.
 7. Varieer je oefeningen: Het is belangrijk om uw oefeningen af en toe te wisselen om je trainingen interessant te houden en om je spieren te blijven uitdagen.
 8. Beloon jezelf: Beloon jezelf voor elke training die je voltooit. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven en je trainingen vol te houden.

Lees ook

Magnesium olie spray ervaringen: 10 Tips voor het beste resultaat

HIIT training thuis voor beginners workout schema

Een perfecte HIIT training workout schema voor beginners voor een week zou er als volgt kunnen uitzien:

Maandag:

 • Warming-up: 5 minuten joggen op de plaats
 • Oefeningen: 15 squats, 15 push-ups, 15 lunges (elke kant), 30 seconden sprint, 30 seconden rust. Herhaal dit 3 keer.
 • Cool-down: 5 minuten wandelen

Dinsdag:

 • Rustdag

Woensdag:

 • Warm-up: 5 minuten joggen op de plaats
 • Oefeningen: 15 burpees, 15 mountain climbers (elke kant), 15 seconden plank, 30 seconden hoog knieën lopen, 30 seconden rust. Herhaal dit 3 keer.
 • Cool-down: 5 minuten wandelen

Donderdag:

 • Rustdag

Vrijdag:

 • Warm-up: 5 minuten joggen op de plaats
 • Oefeningen: 15 jumping jacks, 15 step-ups (elke kant), 15 seconden wall sit, 30 seconden skippyball, 30 seconden rust. Herhaal dit 3 keer.
 • Cool-down: 5 minuten wandelen

Zaterdag:

 • Rustdag

Zondag:

 • Warm-up: 5 minuten joggen op de plaats
 • Oefeningen: 15 leg raises, 15 bicycle crunches, 15 seconden side plank (elke kant), 30 seconden jumping. 30 seconden rust. Herhaal dit 3 keer.
 • Cool-down: 5 minuten wandelen

Uitleg hoe je HIIT training oefeningen moet uitvoeren

Hieronder staan de HIIT training oefeningen beschreven die worden gebruikt in het HIIT training workout schema.

Squats

HIIT training oefeningen-Squats

De squat is een krachtoefening die de bilspieren, quadriceps, hamstrings en kuitspieren traint. Hier is hoe u een squat kunt uitvoeren:

 1. Sta rechtop met je voeten iets breder dan schouderbreedte uit elkaar en je armen voor je borst.
 2. Begin met het zakken van je heupen naar achteren en neer alsof je gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieën niet over je tenen gaan en dat je rug recht blijft.
 3. Ga zo ver naar beneden totdat je dijen parallel zijn met de grond of totdat je een diepere squat kunt uitvoeren.
 4. Duw vervolgens weer omhoog terug naar de beginpositie.
 5. Herhaal de beweging voor de aangegeven herhalingen.

Push-ups

HIIT training oefeningen-Push ups

Push-ups is een krachtoefening die de borstspieren, triceps, schouders en rugspieren traint. Hier is hoe je push-ups kunt uitvoeren:

 1. Begin in een plankpositie met je handen onder je schouders, je benen gestrekt en je voeten op de grond.
 2. Laat je lichaam zakken door je armen te buigen terwijl je je rug recht houdt. Let erop dat je schouders boven je handen blijven en dat je heupen niet naar beneden zakken.
 3. Laat je borst bijna de grond raken, en duw vervolgens terug naar de beginpositie.
 4. Herhaal de beweging voor de aangegeven herhalingen.

Er zijn verschillende variaties van push-ups, zoals onderhandse push-ups, brede push-ups of knie push-ups. Je kunt deze variaties proberen als reguliere push-ups te moeilijk zijn. Het is belangrijk om een correcte techniek te gebruiken om blessures te voorkomen.

Lunges

HIIT training oefeningen-Lunges

Lunges zijn een krachtoefening die de bilspieren, quadriceps, hamstrings en kuitspieren traint. Hier is hoe je lunges kunt uitvoeren:

 1. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar.
 2. Stap naar voren met je rechtervoet, en buig je knie totdat uw dij parallel is aan de grond. Zorg ervoor dat je knie niet over je teen gaat.
 3. Houd je rug recht, en zorg ervoor dat je hielen op de grond blijven.
 4. Duw vervolgens terug naar de beginpositie en herhaal de oefening met uw linkervoet.
 5. Herhaal de beweging voor de aangegeven herhalingen, en herhaal voor beide benen.

Er zijn ook variaties van lunges zoals reverse lunges, step-up lunges, side lunges, of curtsy lunges. Je kunt deze variaties proberen om uw spieren te blijven uitdagen. Het is belangrijk om een correcte techniek te gebruiken om blessures te voorkomen.

Burpees

HIIT training oefeningen-Burpees

Burpees zijn een intensieve full-body oefening die de borstspieren, triceps, schouders, rugspieren, quadriceps, hamstrings en kuitspieren traint. Hier is hoe u burpees kunt uitvoeren:

 1. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar.
 2. Buig je knieën en plaats je handen op de grond naast je voeten.
 3. Spring je voeten naar achteren, zodat je in een plankpositie komt.
 4. Voer een push-up uit en spring vervolgens je voeten weer naar je handen.
 5. Spring omhoog terwijl je je armen boven je hoofd brengt en herhaal de beweging voor de aangegeven herhalingen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Burpees zijn een zeer intensieve oefening, dus begin met een lage hoeveelheid herhalingen en werk geleidelijk op naar meer. Als je nog niet gewend bent aan push-ups, kun je deze stap overslaan of knie push-ups uitvoeren.

Planken

HIIT training oefeningen-Planken

Een plank is een krachtoefening die de buikspieren, rugspieren, schouders en heupen traint. Hier is hoe je een plank kunt uitvoeren:

 1. Begin op je buik met je ellebogen op de grond onder je schouders en je armen gestrekt.
 2. Til je heupen op van de grond, terwijl je je buikspieren aanspant en je rug recht houdt.
 3. Houd deze positie aan zo lang als je comfortabel aankunt.
 4. Wanneer je niet meer kan, rust uit en herhaal de oefening voor de aangegeven tijd of herhalingen.
 5. Je kunt ook variaties proberen zoals een zijplank of een schouder plank.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je buikspieren aan te spannen en je rug recht te houden gedurende de oefening. Houd er rekening mee dat de plank een intensieve oefening is, dus begin met korte tijden en werk geleidelijk op naar langere tijden.

Mountain climbers

HIIT training oefeningen-Mountain Climbers

Mountain climbers zijn een cardio- en krachtoefening die de buikspieren, rugspieren, schouders, borstspieren, triceps en quadriceps traint. Hier is hoe je mountain climbers kunt uitvoeren:

 1. Begin in een plankpositie met je handen onder je schouders, je benen gestrekt en je voeten op de grond.
 2. Trek je rechterknie naar je borst, terwijl je je rug recht houdt.
 3. Keer terug naar de beginpositie en trek vervolgens je linkerknie naar uw borst.
 4. Herhaal de beweging snel, wisselend tussen je rechter- en linkerknie.
 5. Herhaal de oefening voor de aangegeven herhalingen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je buikspieren aan te spannen en je rug recht te houden gedurende de oefening. Houd er rekening mee dat mountain climbers een intensieve oefening zijn, dus begin met weinig herhalingen en werk geleidelijk op naar meer.

Jumping jacks

HIIT training oefeningen-Jumping Jacks

Jumping jacks zijn een cardio-oefening die de hele lichaam traint. Hier is hoe je jumping jacks kunt uitvoeren:

 1. Sta rechtop met je voeten bij elkaar en je armen langs uw lichaam.
 2. Spring terwijl je je armen boven je hoofd brengt en je benen uit elkaar springen, zodat je voeten ongeveer schouderbreedte uit elkaar staan.
 3. Terwijl je landt, breng je jew armen terug naar je zijde en je voeten weer naar elkaar.
 4. Herhaal de beweging snel, springend tussen de beginpositie en de uitgebreide positie.
 5. Herhaal de oefening voor de aangegeven herhalingen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Jumping jacks zijn een snelle cardio-oefening die uw hart snel laat pompen, dus begin met een lage hoeveelheid herhalingen en werk geleidelijk op naar meer. Als je nog niet gewend bent aan het springen, kun je de bewegingen ook traag uitvoeren of kleiner springen.

Step-ups

HIIT training oefeningen-Step ups

Step-ups zijn een krachtoefening die de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuitspieren traint. Hier is hoe je step-ups kunt uitvoeren:

 1. Zoek een bank of een ander stevig oppervlak waarop je kunt stappen, zoals een traptrede of een boekenkast.
 2. Sta voor het oppervlak met je armen langs je lichaam.
 3. Plaats je rechtervoet op het oppervlak en duw je heupen omhoog terwijl je je rechtervoet gebruikt om op te staan.
 4. Breng je linkervoet naar boven en stap terug naar de begane grond.
 5. Herhaal de beweging voor de aangegeven herhalingen en herhaal voor beide benen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je heupen omhoog te duwen terwijl je je voet gebruikt om op te staan, en zorg ervoor dat je knie niet over je teen gaat. Je kunt ook variaties proberen, zoals step-ups met gewichten of step-ups met een knie-opstoot.

Wall sits

HIIT training oefeningen-Wall sits

Wall sits zijn een krachtoefening die de quadriceps en de glutes traint. Hier is hoe je wall sits kunt uitvoeren:

 1. Zoek een muur of ander stevig oppervlak waartegen je kunt leunen.
 2. Sta met je rug tegen de muur, met je voeten ongeveer schouderbreedte uit elkaar.
 3. Buig je knieën, zak langzaam naar beneden totdat je dijen parallel zijn met de grond en je knieën boven je enkels zijn.
 4. Houd je rug tegen de muur en zorg ervoor dat je knieën niet over je tenen gaan.
 5. Houd deze positie aan voor de aangegeven tijd of herhalingen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je buikspieren aan te spannen en je rug tegen de muur te houden gedurende de oefening. Houd er rekening mee dat wall sits een intensieve oefening zijn, dus begin met korte tijden en werk geleidelijk op naar langere tijden.

Leg raises

HIIT training oefeningen-Leg raises

Leg raises zijn een krachtoefening die de buikspieren traint. Hier is hoe je leg raises kunt uitvoeren:

 1. Ga op de grond liggen op je rug met je handen onder je billen of achter je hoofd.
 2. Til je benen op van de grond, en breng ze omhoog totdat je tenen naar het plafond wijzen.
 3. Laat je benen langzaam terug zakken totdat je voeten de grond raken.
 4. Herhaal de oefening voor de aangegeven herhalingen.
 5. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je buikspieren aan te spannen terwijl je je benen omhoog brengt, en zorg ervoor dat je rug op de grond blijft. Er zijn ook variaties van leg raises zoals leg raises met gewichten, leg raises met een knie-opstoot of hanging leg raises.

Bicycle crunches

HIIT training oefeningen-Bicycle Crunches

Bicycle crunches zijn een krachtoefening die de buikspieren, rugspieren en obliques traint. Hier is hoe je bicycle crunches kunt uitvoeren:

 1. Ga op de grond liggen op je rug met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond.
 2. Plaats je handen achter je hoofd en til je schouders en bovenste rug op van de grond.
 3. Breng je linkerknie naar je rechter elleboog terwijl je je rechter elleboog naar je linkerknie beweegt.
 4. Herhaal de beweging met de andere zijde.
 5. Herhaal de oefening voor de aangegeven herhalingen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je buikspieren aan te spannen en je rug recht te houden gedurende de oefening. Houd er rekening mee dat bicycle crunches een intensieve oefening zijn, dus begin met weinig herhalingen en werk geleidelijk op naar meer.

Side planking

HIIT training oefeningen-Side Planking

Side planking is een variatie van de traditionele plankoefening die zich richt op de zijdelingse buikspieren, obliques, rug, schouders en heupen. Hier is hoe je side planking kunt uitvoeren:

 1. Begin op je zij met uw onderarm op de grond en je elleboog onder je schouder.
 2. Til je heupen op van de grond, terwijl je je buikspieren aanspant en je rug recht houdt.
 3. Houd deze positie aan zo lang als je dit volhoud.
 4. Wanneer je niet meer comfortabel bent, rust uit en herhaal de oefening voor de aangegeven tijd of herhalingen.
 5. Probeer ook de andere zijde te oefenen.
 6. Zorg ervoor dat je een correcte techniek gebruikt om blessures te voorkomen.

Probeer je buikspieren aan te spannen en je rug recht te houden gedurende de oefening. Houd er rekening mee dat side planking een intensieve oefening is, dus begin met korte tijden en werk geleidelijk op naar langere tijden.

Waar vind ik deze oefeningen met instructies?

Een van de grootste uitdagingen bij HIIT-training thuis voor beginners is het zoeken naar de juiste oefeningen. Er zijn talloze oefeningen beschikbaar op internet, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke oefeningen het meest geschikt zijn voor jouw fitnessniveau en doelen.

Een manier om deze uitdaging aan te gaan is door gebruik te maken van online HIIT-training programma’s of apps. Deze programma’s of apps bieden vaak een reeks van oefeningen die zijn ontworpen voor specifieke fitnessniveaus en doelen, en kunnen ook video’s of afbeeldingen van de oefeningen bieden om u te helpen bij het uitvoeren ervan.

Een andere optie is het zoeken naar HIIT-training tutorials op YouTubeOpens in a new tab. of andere social media platformen. Er zijn talloze professionals en fitnessinstructeurs die gratis tutorials delen over HIIT-oefeningen die geschikt zijn voor beginners.

In samenvatting: Het vinden van de juiste oefeningen voor HIIT-training thuis voor beginners kan een uitdaging zijn. Een makkelijke manier is het zoeken naar online HIIT-training programma’s of apps of door het zoeken naar tutorials op YouTube of andere social media platformen.

Conclusie

Kortom, HIIT-trainingen zijn een geweldige manier om fit en gezond te worden vanuit het comfort van je eigen huis. Met behulp van dit artikel heb je nu alle informatie die je nodig hebt om aan je eigen HIIT-trainingsroutine te beginnen. Je kent alle voordelen van HIIT-workouts, evenals een voorbeeld van een trainingsschema en enkele beginnersvriendelijke oefeningen om je op weg te helpen.

Bijbehorende artikelen