Beste magnesiumolie (2023): Test en 3 aanbevelingen

Beste magnesiumolie test
Leestijd: 7 minuten

Magnesiumolie is een allround product, omdat het niet alleen te gebruiken is bij een magnesiumtekort, maar ook bij gewrichts- en spierpijn en bij gezondheidsproblemen met tanden. De olie is gemakkelijk aan te brengen omdat je hem gewoon op de pijnlijke plekken (Op je armen, benen, buik, rug etc.) spuit en uitsmeert. 

De beste magnesiumolie kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden, zwangere vrouwen, masseurs, sporters en fysiotherapeuten. Het is online verkrijgbaar, evenals in drogisterijen en apotheek gemiddeld voor € 12 tot € 50, afhankelijk van de aanbieder en de inhoud.

Met onze beste magnesiumolie test 2023 willen we je helpen om de beste magnesiumolie voor jou te vinden. We zetten van de beste pure magnesiumolie de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Dit zou je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk moeten maken.

Magnesiumolie in het kort

  • Magnesiumolie kan worden gebruikt bij een magnesiumtekort,
  • Bij gewrichts- en spierpijn en bij tandproblemen.
  • Magnesiumolie is heel gemakkelijk te gebruiken voor snelle opname, omdat deze gemakkelijk op de huid kan worden aangebracht.
  • Er is echter nog geen wetenschappelijk bewijs van magnesiumolie voor het daadwerkelijke effect.

Beste magnesiumolie: favorieten van de redactie

De beste magnesiumolie

1

Himalaya magnesiumolie

Beste magnesiumolie in 2023

De originele eb beste Himalaya MAGNESIUMOLIE (Food kwaliteit) van Himalaya magnesium is een onbehandelde natuurlijke magnesiumolie uit het Himalaya gebergte. Het is de eerste keuze van masseurs, sporters en fysiotherapeuten.

Het product bestaat uit puur natuurlijke magnesiumchloride (31%) vermengt met kristalhelder bronwater.

Zijn kwaliteit en duurzaamheid bijzonder belangrijk voor u? Dan ben je bij het merk Himalaya Magnesium aan het juiste adres. De producten worden afgevuld volgens de GMP-richtlijnen, waardoor veilig afvullen gegarandeerd is.

Himalaya magnesium kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden, inclusief borstvoeding en zwangere vrouwen.

Mijn magnesium olie spray ervaring met de spray van Himalaya magnesium, is dat je op een makkelijke manier je magnesiumniveau kan oppeppen.

De magnesiumolie met de beste prijs-kwaliteitverhouding

2

Regenesis magnesiumolie

Beste prijs -kwaliteit

Het product van Regenesis magnesium is een verzadigde 31% magnesiumchloride-oplossing. De magnesiumolie is van topical kwaliteit wat betekent dat het geschikt is voor cosmetische toepassing op de huid. Ook de magnesiumchloride van Regenesis magnesium wordt gewonnen in het Himalaya magnesium, alleen uit een bron van een iets lagere kwaliteit.

Is het bijzonder belangrijk dat de magnesiumolie gemakkelijk te gebruiken is? Dan is het product van Regenesis Magnesium met de praktische spuitdop ideaal voor jou. Het maakt een gelijkmatige en nauwkeurig gedoseerde toepassing mogelijk op de benen, buik, armen, billen, rug en nek.

Dit is ook een hoge magnesiumolie kwaliteits product

3

Zechsal magnesiumolie

Hoge magnesiumolie kwaliteit

Zechsal magnesiumolie is ook een keuze van masseurs, sporters en fysiotherapeuten. Het product bestaat 100% uit magnesiumchloride en water. Het magnesium is afkomstig van de oude zeebodem van Zechstein en wordt daar machinaal in ongewijzigde staat teruggewonnen.

Wil je een product dat topsporters en fysiotherapeuten gebruiken? Dan is de olie van Zechsal Magnesium perfect voor jou. Het kan ook worden gebruikt door mensen van alle leeftijden, inclusief borstvoeding en zwangere vrouwen.

Aankoopcriteria: Gebruik deze factoren om de beste magnesiumolie te vergelijken en te beoordelen

Hieronder laten ik je zien op welke aspecten je kunt kiezen tussen het grote aantal aanbieders van magnesiumolie.

De criteria die je kunt gebruiken om de beste magnesiumolie te vergelijken, zijn onder meer:

In de volgende paragrafen leg ik uit wat belangrijk is voor de individuele criteria.

Doseringsvorm

Een belangrijk criterium bij het kopen van de beste magnesiumolie is de doseringsvorm, aangezien de producten niet allemaal in dezelfde flesjes zitten.

Sommige bedrijven verkopen hun producten in glazen flessen en andere in PET-flessen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de fles een sproeikop heeft, omdat dit het aanbrengen veel gemakkelijker maakt.

Bovendien moet de sprayer no-metal contact zijn (Himalaya magnesium en Regenesis magnesium gebruiken die), zodat er geen roestvorming kan onstaan. 

Een ondoorzichtige amberkleurige glazen fles zorgt ervoor dat er geen UV-stralen het product kunnen binnendringen.

Terugbetaling-garantie

Als het om de producten gaat, weet je vaak niet of ze echt voor je werken, ook al is dit beloofd in de advertentie of zijn andere klanten enthousiast.

Let dus altijd op de geld-terug-garantie, zodat je het product bijvoorbeeld binnen 14 dagen kunt retourneren.

Toevoegingen

Een ander belangrijk punt in de juiste en beste magnesiumolie zijn de toevoegingen, zeker als je al gevoelig bent voor verschillende producten.

Deze kunnen vaak allergieën of andere bijwerkingen veroorzaken. Kleurstoffen moeten ook worden vermeden, omdat ze een onnodige belasting voor de gezondheid vormen.

Dosering

Als de oliedosis (te) laag is, moet je de dosis verhogen, zodat je de verpakking sneller kunt opgebruiken. Daarom is een product met een meer geconcentreerde oplossing logischer.

In eerste instantie is er ook de mogelijkheid om de olie met water te mengen. Als je de dosis daarna later verhoogt, zal het niet zo moeilijk zijn om de dosis aan te passen.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voordat je magnesiumolie koopt

In de volgende paragrafen beantwoord ik de meest gestelde vragen over magnesium. Na het lezen ben je uitgebreid geïnformeerd over magnesiumolie.

Wat is magnesium en waarom is het belangrijk voor het lichaam?

Magnesium is erg belangrijk voor het lichaam omdat een magnesiumtekort ongemerkt tot veel verschillende aandoeningen kan leiden.

Magnesium is vooral belangrijk voor prikkelgeleiding, omdat het de verbinding tussen zenuwen en spieren ondersteunt. Daarom zullen de typische symptomen van een tekort aan magnesium daar het meest voorkomen.

Een magnesiumtekort is vaak niet zo eenvoudig vast te stellen als bijvoorbeeld andere tekorten. Er zijn verschillende tests die bedoeld zijn om het aandeel ioniserend magnesium in de urine of het bloed te detecteren. Deze testen zijn tegenwoordig allemaal zeer betrouwbaar.

Er is sprake van een ernstig tekort als de magnesiumconcentratie lager is dan 0,61 mmol/L, een licht magnesiumtekort is al 0,75 mmol/L. Artsen noemen dit hypomagnesiëmie.

Magnesium is essentieel voor het lichaam en is betrokken bij wel meer dan 300 verschillende lichaamsprocessen.

Een magnesiumtekort kan onder andere leiden tot de volgende symptomen:

  • Vermoeidheid en uitputting
  • Spierkrampen
  • Slaap problemen
  • Spiertrekkingen
  • Nervositeit, innerlijke rusteloosheid

In 2013 werd een studie uitgevoerd door de MDPI die bevestigde dat er een verband was gevonden tussen verlaagde magnesiumgehaltes in het bloed van postmenopauzale vrouwen en osteoporose.

Wanneer en voor wie is magnesiumolie geschikt?

Magnesiumolie kan tegen veel verschillende aandoeningen worden gebruikt.

Klachten zijn onder andere:

  • Gewrichtspijn
  • Spierpijn en spierpijn
  • Migraine
  • Hoge bloeddruk
  • Stressklachten zoals spanning
  • Pijn door premenstrueel syndroom
  • Uitputting en vermoeidheid

Onderzoekers hebben ontdekt dat magnesium een ​​sleutelrol speelt bij het uitzetten en ontspannen van de kransslagaders. Een vernauwing of volledige occlusie kan uiteindelijk leiden tot een hartstilstand.

Magnesium is nodig voor activering van de natrium-kaliumpomp die natrium de cel uitpompt en kalium erin. Daardoor beïnvloedt magnesium de membraanpotentiaal. Magnesium heeft dus effect op de bloeddruk.

Thuis snel je conditie opbouwen? lees meer en voel je snel gezond & fit!

Hoelang is magnesiumolie houdbaar?

De houdbaarheid varieert per magnesiumchloride, maar in de meeste gevallen kan de olie tot minimaal 36 maanden na opening worden gebruikt.

Waar moet je de magnesiumolie aanbrengen?

Je kunt de olie eenvoudig op de gewenste delen van het lichaam aanbrengen en vervolgens laten inwerken.

De olie mag echter nooit in contact komen met de slijmvliezen, ogen of andere open wonden, omdat het mineraalzout een onaangenaam branderig gevoel kan veroorzaken. Bovendien mag het niet in contact komen met pas geschoren plekken.

Na gebruik altijd je handen grondig wassen met natuurlijke zeep.

Hoe vaak moet je magnesiumolie gerbuiken en hoe kun je het doseren?

Normaal gesproken zouden 3 tot 5 verstuivingen op het aangetaste gebied voldoende moeten zijn. In het begin moet de olie spaarzaam worden gebruikt en daarna langzaam worden opgevoerd, omdat de huid eerst moet wennen aan het magnesium.

Na een tijdje kun je de dosis aanpassen aan je eigen individuele behoeften, maar je mag niet meer dan 24 sprays per dag gebruiken, omdat dit in feite gewoon zonde is.

Welke bijwerkingen kunnen er optreden bij het gebruik van magnesiumolie?

Verkeerde toepassing kan vaak tot bijwerkingen leiden. Daarom moeten bepaalde punten worden overwogen:

  • De huid van kleine kinderen is nog erg dun en daardoor gevoelig voor irritatie. Daarom moet voor kinderen de Himalaya magnesium olie JUNIOR voor kinderenOpens in a new tab. worden gebruikt of een magnesium bad worden overwogen.
  • Magnesiumolie mag alleen worden aangebracht op huidgebieden waar geen bodylotion of andere lichaamsoliën zijn aangebracht.
  • In het geval van vers geschoren gebieden, wacht ongeveer 24 uur met het opsmeren, anders kunnen branderigheid en jeuk en rode gebieden ontstaan.
  • Het genitale gebied en de tepels moeten over het algemeen magnesiumolie-vrij worden gehouden.
  • Bij jeuk kun je de volgende toepassing hanteren: Omdat elke huid anders reageert, kun je de olie bij gebruik worden verdunnen met gelijke delen water.

De olie is in principe niet gevaarlijk, daarom is er geen exacte doseringsinformatie. Onder bepaalde omstandigheden kunnen natuurlijk bijwerkingen optreden.

Hoeveel kost magnesiumolie?

Afhankelijk van de leverancier variëren de prijzen van de beste magnesiumoliën meestal tussen €12 en €50 voor een flesje van 100 ml tot 1000 ml.

Waar kan ik magnesiumolie kopen?

De magnesiumolie is verkrijgbaar op verschillende websites, maar ook bij diverse drogisterijen of apotheken.

Je kunt de olie online vinden op onder andere de volgende sites:

  • Bol.com
  • Amazon.nl
  • Regenesis-magnesium.nl
  • Himalayamagnesium.nl
  • Zechsal.nl
  • Permsal.nl

Kun je zelf magnesiumolie maken?

Wij raden af om magnesiumolie van magnesium vlokken te maken omdat de concentratie (47%) magnesiumchloride in magnesiumvlokken te hoog is voor direct aanbrengen op de huid.

De concentratie magnesiumchloride in magnesiumolie is 31%.

magnesium in voeding

Welke alternatieven zijn er voor magnesiumolie?

Als alternatief (maar helaas te weinig) haal je dagelijks ook magnesium uit je voeding.

In onderstaande tabel heb ik wat magnesiumrijke voedingsmiddelen en hun magnesiumgehalte op een rijtje gezet.

ProductMagnesiumgehalte in mg per 100 g
Amarant308
Quinoa276
Chiazaad335
Cashewnoten292
Lijnzaad350
Pompoenpitten402
magnesium supplementen als alternatief voor magnesiumolie

Andere alternatieven zijn magnesium voedingssupplementenOpens in a new tab. zoals magnesium bisglycinaat, maar natuurlijk ook magnesium serumOpens in a new tab. en magnesium vlokken voor een voetenbad of ligbadOpens in a new tab..

Welke soorten magnesiumolie zijn er en welke past bij jou?

Er zijn grofweg twee verschillende soorten magnesiumolie:

  • Zuivere magnesiumolie
  • Magnesiumolie met MSM

De verschillende soorten magnesiumolie hebben elk verschillende voor- en nadelen, die ik in de volgende paragraaf uitgebreid zullen toelichten.

Wat onderscheidt pure magnesiumolie en wat zijn de voor- en nadelen?

De pure magnesiumolie is een pure magnesiumchloride die niet chemisch is behandeld en er dus geen toevoegingen aan zijn toegevoegd.

VoordelenNadelen
GeurloosNiet toepasbaar op wondjes, ogen en pas geschoren plekken
Niet chemisch behandeldKan in het begin wat prikkerig aanvoelen
Puur magnesiumchloride met water
Perfect voor ontspanningsmassage
Beste magnesiumolie om te masseren

Het is perfect voor ontspanningsmassages omdat magnesiumolie geurloos is. De olie kan zeer nuttig zijn bij nekpijn, rugpijn en andere pijnen die vooral spanning beïnvloeden. Er is echter nog geen wetenschappelijke studie die een positief effect bevestigt.

Is het effect van magnesiumolie wetenschappelijk bewezen?

De wetenschappelijke werking van magnesiumoliën is nog niet voldoende bewezen.

Verschillende studies van Europese universiteiten proberen verbanden te leggen tussen gezondheidsaspecten en magnesiumolie, maar tot nu toe is er nog niets echt bewezen.

Onderstaande gezondheidsclaims m.b.t. magnesium zijn goedgekeurd door de EFSA.

  • Draagt bij aan een normale energiehuishouding.
  • Draagt bij tot de instandhouding van normale botten.
  • Draagt bij aan een normale celdeling.
  • Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit.
  • Helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam.
  • Activeert je natuurlijke energie in het lichaam.
  • Draagt bij aan een sterk gebit.
  • Draagt bij aan een heldere geest.
  • Draagt bij aan een normale spierwerking.
  • Helpt bij vermoeidheid/moeheid.
  • Speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.

Conclusie

Kies niet gelijk voor de eerste de beste of goedkoopste magnesiumolie. Kijk goed naar de samenstelling, dosering, houdbaarheid van de magnesiumolie en de retouropties van de webshop en/of winkel.

Het goede nieuws is dat Himalaya magnesiumOpens in a new tab. de beste magnesiumolie heeft en ook nog betaalbaar is.

Bijbehorende artikelen