De 3 Beste Opvouwbare Hometrainers Van Dit Moment

de beste opvouwbare hometrainer voor jou
Leestijd: 5 minuten

Als je thuis wilt sporten en je hebt niet veel ruimte, dan is een opvouwbare hometrainer misschien wel het ideale fitnessapparaat voor jou. De opvouwbare hometrainers zijn compact, gemakkelijk klein op te vouwen en ook verrassend robuust. Wat zijn de verschillen tussen een gewone en een opvouwbare hometrainer en welke voordelen hebben ze?

Thuis sporten met een opvouwbare hometrainer

Hometrainers zijn de meest verkochte fitnessapparaten voor thuis. Vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd en fitheid, zou kunnen trainen op een hometrainer. De kans op blessures is kleiner, je belast op een hometrainer je gewrichten veel minder. Ook kun je met een hometrainer trainen je eigen tijd en moment bepalen wanneer jij wilt trainen. Je kunt bijvoorbeeld trainen onder je favoriete tv-programma of Netflix Serie. Vandaar dus dat je vandaag de dag in veel huishoudens een hometrainer aantreft.

Welke soorten hometrainers zijn er?

  • Klassieke hometrainer, waarbij je rechtop zit net als op een fiets.
  • Recumbent hometrainer, de ligfiets hometrainer variant.
  • Spinningfiets, die je kan zien als de racefiets onder de hometrainers.
  • Opvouwbare ofwel inklapbare hometrainer.

Wat zijn de verschillen tussen een opvouwbare hometrainer en een gewone hometrainer?

De opvouwbare hometrainer is een stuk slanker gebouwd, de kast waar het vliegwiel in zit is kleiner dan bij een gewone hometrainer en het apparaat kan eenvoudig opgevouwen/ingeklapt worden. Het voordeel is dat je hem in een hoek of in een kast kan zetten of onder je bed kunt schuiven.

De grootste verschillen tussen een opvouwbare en een gewone hometrainer zijn:

Gewicht van het vliegwiel

Het vliegwiel (ook wel de roterende massa genoemd) is één van de belangrijkste onderdelen van een hometrainer. Hoe lichter het vliegwiel van de hometrainer, hoe minder vloeiend de trapbeweging is.

Omdat een inklapbare hometrainer lichtgebouwd is en makkelijk opgeruimd moet kunnen worden, is het vliegwiel relatief licht. Bij de meeste gebruikte hometrainers ligt dat gewicht tussen de 1,5 en 5 kilo.

Bij normale hometrainers hoeft niet op het gewicht gelet te worden. Daarom zie je bij deze hometrainers een vliegwiel met een gewicht, dat vaak tussen de 7 en 20 kilo ligt.

Het opbergen van de hometrainer

Een gewone hometrainer is niet gemaakt om regelmatig te verplaatsen of weg te zetten. De apparaten kunnen behoorlijk zwaar zijn (meestal rond de 40-50 kilo). Ondanks dat er wieltjes op zitten, zijn ze niet gemakkelijk te verplaatsen. Een hometrainer neemt wel wat ruimte in.

Dat heeft de opvouwbare hometrainer als grote voordeel. Deze kun je inklappen, zodat er een compact pakketje overblijft. De opvouwbare hometrainers zijn ook lichter, rond de 15 kilo, zodat je je fitnessapparaat nog gemakkelijk kunt tillen en opbergen. Hij past in een kast past, in de hoek of onder een bed.

Lengte en gebruikersgewicht

Hoewel veel van de opvouwbare hometrainers van goede kwaliteit zijn, moeten ze ingeklapt kunnen worden. Er zijn scharnieren in het frame ingebouwd. De hometrainers zijn wel minder zwaar te belasten. Een opvouwbare hometrainer heeft over het algemeen een maximaal gebruikersgewicht van 100 tot 115 kilo en een maximale lichaamslengte tot 1,80 meter.

De niet-opvouwbare hometrainers kunnen zwaarder belast worden. Ze zijn in verhouding ook duurder. Een hometrainer in de hogere prijsklasse kan een maximaal gebruikersgewicht tot 150 kilo hebben en een maximale lichaamslengte tot 2 meter.

Trainingsprogramma opvouwbare hometrainer

Zowel normale- als opvouwbare hometrainers beschikken over een trainingscomputer. Sommige zijn erg uitgebreid en bieden je veel verschillende programma’s. Ook op de trainingscomputer op de opvouwbare hometrainer zitten meerdere mogelijkheden op: ze bieden je meerdere trainingsprogramma’s, houden je afstand, calorieën en snelheid bij en zijn ook te koppelen met apps op je smartphone.

Verstelbare weerstand

Wil je meer weerstand tijdens het trainen? Het fietsen op de hometrainer wordt meer een uitdaging als je de weerstand zwaarder kunt zetten. Daardoor wordt je training ook zwaarder. Bij opvouwbare hometrainers ligt het aantal niveaus waarop je de weerstand kunt instellen, rond de 8 niveau’s. Bij gewone hometrainers ligt dit hoger, van 10 tot 50.

Verschil in prijsklasse

De gewone hometrainers zijn er in prijzen variërend van €100 tot €2000. Ook als je professioneel wilt trainen is er een hometrainer voor jou.

Bij opvouwbare hometrainers zijn de prijzen wat anders. De opvouwbare hometrainers zijn over het algemeen goedkoper. Één van de duurdere inklapbare hometrainers is ongeveer €250, de gemiddelde prijs is echter rond de €150.

De 3 voordelen van een opvouwbare hometrainer

  • Neemt weinig ruimte in.
  • Verplaatsbaar en makkelijk op te bergen.
  • Ondanks opvouwbaar, toch stevig gebouwd.

De 3 beste opvouwbare hometrainers van dit moment

  • Tunturi Cardio Fit B20 X Bike – Hometrainer
Opvouwbare hometrainer van Tunturi

Compacte opvouwbare hometrainer voor een SUPER prijs

Opens in a new tab.

Hele fijne fiets. Makkelijk in elkaar te zetten en mooie fiets.
Het maakt nauwelijks geluid, erg stabiel zelfs op tapijt. Simpel display en fijn plateautje voor je tablet of telefoon.
De digitale meting (klein soort computertje) meet snelheid, hartslag, calorieën, etc.
Ik was bang dat hij de fragiel of instabiel zou zijn maar het is een degelijke en stevige fiets.
Prijs/ kwaliteit verhouding is meer dan goed.

Mark
Sanne
Henk

Overzicht

+Voldoet aan verwachting.
+Goede kwaliteit.
+Handig in gebruik.

4.7

Bekijk hier deze opvouwbare hometrainer met de laagste prijsgarantie:


  • Tunturi Cardio Fit B20 X Bike – opvouwbare Hometrainer
Opvouwbare hometrainer dekbike van Tunturi

Deskbike met een goede prijs/kwaliteit verhouding

Opens in a new tab.

Schuif die bureaustoel aan de kant en neem plaats op een deskbike! De Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike zet je achter je bureau, op kantoor of in vergaderruimtes. De deskbike is de ideale aanvulling op je dagelijkse portie lichaamsbeweging: door aan je bureau te fietsen, ben je meer in beweging en ben je productiever. Goeie manier om een beetje extra cardio te krijgen terwijl je op de PC werkt. En ook makkelijk te verplaatsen dus kan ook dienst doen als hometrainer in de living, bijvoorbeeld.

Lieke
Frans
Mark

Overzicht

+Voldoet aan verwachting.
+Handig in gebruik.

4

Bekijk hier deze opvouwbare hometrainer met de laagste prijsgarantie:


  • VirtuFit Opvouwbare Home trainer met Tablethouder
VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

Home trainer opvouwbaar en sterk!

Opens in a new tab.

Op een goede hometrainer stap je met een veilig gevoel. Dat geldt zeker voor de VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder. Het feit dat de opvouwbare hometrainer plooibaar is, is handig. Het systeem om dit te doen is echt simpel en degelijk. Ook het magnetisch zijnde maakt hem volledig geruisloos. Inklapbaar dus gemakkelijk wegzetten. Je kunt via je IPad je eigen routes fietsen ook via streetview mee kijken. Dit maakt het fietsen leuker.

Lieke
Frans
Mark

Overzicht

+Tablethouder
+Kwaliteit
+Opbergen/opvouwen

5

Bekijk hier deze opvouwbare hometrainer met de laagste prijsgarantie:

Bijbehorende artikelen